Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Wolter A. Keers,Vrij zijn
  • Wolter A. Keers,Vrij zijn
Wolter A. Keers,Vrij zijn
Vrij zijn
Gesprekken naar aanleiding van de Ashtavakra Samhita
€ 22.50


Tijdelijk niet leverbaar


In de tijd dat er in het westen nog bijna niemand van Ramana Maharshi, Shri Nisargadatta of Krishna Menon had gehoord, reisde Wolter Keers door India om deze mensen te bezoeken.
Wolter was ook degene die het beroemde boek van Nisargadatta: I Am That in het Nederlands vertaalde en hij werd later de inspirator van o.a. Alexander Smit en Jan van Delden. Je zou hem dus best kunnen typeren als de `nestor' van de Nederlandse advaita.

Wolter Keers, die in 1985 overleed, bespreekt in dit boek de eerste twee hoofdstukken van de Ashtavakra Samhita, een klassieke Indiase tekst uit waarschijnlijk de 2e eeuw voor Christus.
De Ashtavakra Samhita (of Ashtavakra Gita) is een monoloog van de wijze Ashtavakra, gericht aan koning Janaka.
Hierin wordt in twintig hoofdstukken met korte teksten, meestal van maar drie of vier regels, de essentie van de advaita filosofie eergegeven.

Vrij Zijn is de transcriptie van een vijfdaagse bijeenkomst met Wolter Keers in november 1979 in Hilversum. Ondanks dat deze dialogen eind jaren zeventig werden gehouden, zijn ze vandaag de dag nog steeds zeer actueel omdat al deze gesprekken gaan over de kernvraag: 'Wie ben ik?'


Extra informatie:

Hardback
236 pagina's
September 2004
418 gram
208 x 136 x 29 mm
EAN: 9789077228265
Samsara Uitgeverij b.v.


Tijdelijk niet leverbaar