Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Wim Daniëls,Blits!
  • Wim Daniëls,Blits!
Wim Daniëls,Blits!
Blits!
de taal van de jaren zestig
€ 14.99
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00Met ‘Kom van dat dak af ’, de grote hit van Peter Koelewijn, begonnen de roerige jaren zestig in Nederland. Vanuit Amerika was ‘tupperware’ in aantocht en daarmee ook de ‘tupperwareparty’. Langs autowegen kwamen ‘wegenwachtelijke toestellen’ die men ‘praatpalen’ ging noemen. Het woord ‘dijenkletser’ verscheen ten tonele en de ‘doorkijkbloes’ werd populair, evenals de ‘monokini’. Het vlakke Nederland kwam plotseling met een ‘boterberg’ te zitten. Nederland leerde ‘hippies’ kennen en via een proefschrift van professor Buikhuisen uit 1965 werd ‘provo’ (van ‘provoceren’) een geuzennaam.
In Blits! schetst Wim Daniëls de jaren zestig aan de hand van de nieuwe woorden en begrippen die in dat decennium opgenomen werden in de Nederlandse taal. Blits!, een vervolg op het succesvolle Mieters! (over de taal van de jaren vijftig), neemt de lezer mee naar een onvergetelijke tijd waarin Nederland ingrijpend veranderde.


Extra informatie:

Paperback / softback
224 pagina's
Met illustraties
September 2015
239 gram
200 x 125 x 17 mm
EAN: 9789400401105
Thomas Rap

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00