Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Willem Vredeling,Fokker D.23
  • Willem Vredeling,Fokker D.23
Willem Vredeling,Fokker D.23
Fokker D.23
€ 24.95

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


De Fokker D.23: een bijzonder experimenteel éénpersoons jachtvliegtuig
Dit boek gaat over het wonderlijke verhaal van ontwerp 155, later de Fokker D-23 genoemd. De vertoning van dit jachtvliegtuig op de tentoonstelling in Parijs van 1938 trok veel belangstelling. Het toestel oogstte lof, maar ook veel commentaar. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog had het toestel slechts 11 vluchten gemaakt, met een totaal van 3 uur en 38 minuten aan vliegtijd. Dit boek tracht de feiten op een rij te zetten en duidelijkheid te scheppen over een fascinerend maar experimenteel jachtvliegtuig.

Willem Vredeling is in 1936 geboren te Makassar, Indonesië. Vanaf zijn 5e jaar is hij al gefascineerd door de luchtvaart. Willem Vredeling is opgeleid als vliegtuig werktuigkundige. Na vervulling van zijn tweejarige dienstplicht bij 299 squadron is hij in dienst getreden bij Fokker. Hier werkte hij 38 jaar waarvan 20 jaar in de vliegtuigbouw en 18 jaar in de ruimtevaart.

Vanaf zijn in dienst treden tot aan zijn pensionering, verzamelde Willem over Fokker en de Nederlandse luchtvaart. De ontmoetingen met ir. Marius Beeling en zijn rechterhand ir. Frans Stok gaven hem een flinke impuls om niet alleen naar de gerealiseerde fokker typen te kijken maar ook naar de ontwerpen. Beeling zei: `Aan de ontwerpen kan je de creativiteit en stand van de technologie van een bedrijf bepalen`. Het was natuurlijk heel bijzonder om uit de eerste hand het hoe en waarom van de ontwerpen te achterhalen, als ook het testvliegen en de prototypen. In zijn vrije tijd heeft Vredeling lezingen voor Fokker gepensioneerden gehouden, artikelen geschreven en assistentie verleend aan velen boeken van verschillende auteurs of organisaties. Dit laatste doet hij nog steeds.


Extra informatie:

Hardback
112 pagina's
Met illustraties
Juli 2012
515 gram
247 x 168 x 14 mm
EAN: 9789081893640
Uitgeverij Geromy B.V.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen