Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Willem Schinkel,Pandemocratie
  • Willem Schinkel,Pandemocratie
  • Willem Schinkel,Pandemocratie
  • Willem Schinkel,Pandemocratie
  • Willem Schinkel,Pandemocratie
  • Willem Schinkel,Pandemocratie
  • Willem Schinkel,Pandemocratie
  • Willem Schinkel,Pandemocratie
Pandemocratie
€ 27.95
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op dinsdag *
  • Gratis verzending


p. 272inhoudsopgave:Pandemie en (com)plotVirus – kapitaal – staatKennis en machtOverleven en oversterfteEcosocialisme of barbarijWe worden ziek van kapitalisme. Agribusiness en bio-industrie leiden tot ontbossing en de verzwakking van immunologische barrières in dieren en ecologieën, waardoor vaker levensbedreigende virussen vrijkomen. De Covid-19 pandemie maakt duidelijk dat staat en kapitaal terug willen naar dit ‘normaal’ van planetaire plundering. En dat ze daarvoor over lijken gaan.Tegenover de necropolitiek van het ‘sturen op ziekenhuiscapaciteit’ plaatst dit boek de pandemocratie: de democratisering van de Aarde als geheel (pan). Pandemocratie betekent een politieke én een economische democratisering, waarin bovendien de dieren, de bossen, en de oceaan vertegenwoordigd zijn.Pandemocratie is een oproep voor linkse politiek om zich niet te verliezen in een forensische fetisj met de verspreiding van dít virus en de voors en tegens van de ‘maatregelen’ ertegen. Zonder pandemocratisering zijn die maatregelen een autoritair bestuur dat de uitzondering tot het nieuwe normaal maakt. De schijnkeuze die de neoliberale orde ons geeft is: overleven of oversterfte. De werkelijke keuze is: pandemocratisch ecosocialisme of necropolitiek.Willem Schinkel is socioloog en filosoof, en hoogleraar sociale theorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef recent o.a. Politieke stenogrammen en De hamsteraar. En, met Rogier van Reekum, Theorie van de kraal.
Recensie:
De Standaard
Ann-Sofie Dekeyse 30-04-2021
'‘Een misdaad’, noemt socioloog en filosoof Willem Schinkel (1976) de manier waarop politici het afge­lopen jaar hebben bestuurd. Hij neemt de Nederlandse aanpak van de pandemie onder de loep, maar ziet hetzelfde in ­andere westerse landen zoals België: een schrijnend gebrek aan testcapaciteit, medicijnen, bedden en beschermend materiaal. ‘Dat noem ik necro­politiek, georganiseerd geweld.’ Dat de dood bij het leven hoort, vindt hij in deze context een ongepaste platitude. '

Extra informatie:

Paperback / softback
April 2021
232 gram
180 x 113 x 24 mm
EAN: 9789083121468
Leesmagazijn


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.