Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Willem Frederik Hermans,Volledige werken 8
  • Willem Frederik Hermans,Volledige werken 8
Willem Frederik Hermans,Volledige werken 8
Volledige werken 8
Een wonderkind of een total loss. De laatste roker. Vier novellen. De onversleten wandelaar
Volledige werken van W.F. Hermans 8
€ 49.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Binnen het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van Willem Frederik Hermans kwam één langlopend project nooit tot voltooiing: een grote autobiografische roman. Wel verschenen er in de vorm van verhalen en novellen losse gedeelten uit dit werk in uitvoering, waarin het hoofdpersonage Richard Simmillion het alter ego van de schrijver is.


Twee van de vier verhalen uit de bundel Een wonderkind of een total loss (1967) zijn Simmillion-teksten, en ook in De laatste roker (1991), waarin Hermans een groot aantal korte verhalen verzamelde die door de jaren heen verspreid in kranten en tijdschriften hadden gestaan, werden er enkele opgenomen.


Beide titels verschijnen nu in deel 8 van de Volledige Werken, samen met de in Vier novellen (1993) gebundelde juweeltjes die Hermans in de eerste helft van de jaren tachtig kort na elkaar publiceerde: ‘Filip’s sonatine’, ‘Homme’s hoest’, ‘Geyerstein’s dynamiek’ en ‘De zegelring’. Het bibliofiele werkje De onversleten wandelaar (1994) completeert dit deel in de reeks.


Extra informatie:
Volledige werken van W.F. Hermans 8
Hardback
816 pagina's
November 2017
809 gram
206 x 140 x 44 mm
EAN: 9789023448495
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen