Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

W.F.A. Eiselin,Tekst & toelichting participatiewet Editie 2023
Tekst & toelichting participatiewet Editie 2023
Stand van zaken per 1-1-2023
Tekst & Toelichting
€ 107.50
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op zaterdag *
  • Gratis verzending


Tekst & toelichting Participatiewet vormt een compleet en systematisch naslagwerk, dat geschikt is voor iedereen die betrokken is bij de uitvoering van de Participatiewet. De wet- en regelgeving in deze uitgave is bijgewerkt tot 1 januari 2023. De 2023-uitgave is de 30e editie.

Tekst & toelichting Participatiewet vormt een compleet en systematisch naslagwerk, dat geschikt is voor iedereen die betrokken is bij de uitvoering van de Participatiewet. De Participatiewet is onderdeel van de gemeentelijke taken en verantwoordelijkheden op het terrein van jeugd, maatschappelijke ondersteuning en participatie. Ruim een half miljoen personen ontvangen een uitkering op grond van deze wet. Met de Participatiewet wordt beoogd de zelfredzaamheid van de burger maximaal te faciliteren en te stimuleren. Goede ondersteuning en – nog belangrijker – goede gezondheid en actieve deelname aan de maatschappij zijn namelijk niet alleen een zaak van de overheid. Burgers zijn samen met hun netwerk in de eerste plaats zelf verantwoordelijk. Desalniettemin moeten mensen die het echt nodig hebben, kunnen blijven rekenen op de ondersteuning door de overheid. Ondersteuning die aansluit bij de behoeften van burgers en aansluit bij hun mogelijkheden. Dit boek beperkt zich tot een toelichting op de Participatiewet. De wet- en regelgeving in deze uitgave is bijgewerkt tot 1 januari 2023.

In het boek zijn alle artikelen en de meest relevante uitvoeringsbesluiten integraal opgenomen. Kleinere besluiten zijn in de artikelsgewijze toelichting verwerkt. Aan de artikelsgewijze toelichting zijn voorts jurisprudentie en circulaires van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toegevoegd. Het boek bevat bovendien een algemene toelichting en een trefwoordenregister. Daardoor kan eenieder die betrokken is bij de toepassing van de Participatiewet dit naslagwerk goed gebruiken en kan het ook gehanteerd worden voor studiedoeleinden. Tekst & toelichting Participatiewet verschijnt dit jaar voor de 30e keer.

De auteur van Tekst & toelichting Participatiewet is drs. W.F.A. Eiselin.
Extra informatie:
Tekst & Toelichting
Paperback / softback
648 pagina's
Maart 2023
734 gram
210 x 150 x 30 mm
EAN: 9789012408578
Sdu


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.