Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Vonne Laan,Boom Basics Privacyrecht
  • Vonne Laan,Boom Basics Privacyrecht
Vonne Laan,Boom Basics Privacyrecht
Boom Basics Privacyrecht
Boom Basics
€ 17.50
24 Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00Privacyrecht wordt gebruikt als overkoepelende term voor regels die op enigerlei wijze raken aan de persoonlijke levenssfeer van individuen. De basis voor deze regels is neergelegd in internationale verdragen, EU-recht en de Nederlandse Grondwet.

Deze Boom Basics gaat hoofdzakelijk in op een specifiek onderdeel hiervan: de regels inzake persoonsgegevensbescherming zoals zij gelden binnen Nederland op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (UAVG).

Wetten en verdragen die specifiek relevant zijn voor het ontstaat van de AVG en UAVG worden in deel 1 genoemd. Andere privacyregels blijven buiten beschouwing, zoals op het gebied van cookies, direct marketing en de privacyregels die gelden voor politie en justitie in de uitoefening van hun taken voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten en tenuitvoerlegging van straffen. Ook privacyregels uit andere sectorspecifieke wetgeving – zoals wetgeving met betrekking tot het sociaal domein, de gezondheidszorg of het onderwijs – blijven hier buiten beschouwing.

De Boom Basics geven je snel inzicht in een rechtsgebied. Door de duidelijke schema’s, de puntsgewijze uitleg en de sprekende voorbeelden kom je direct tot de kern van de zaak. Perfect voor tentamenvoorbereiding of een snelle opfrissing van je kennis!

Voor een compleet overzicht van alle delen en productvormen ga je naar www.boombasics.nl.


Extra informatie:
Boom Basics
Paperback / softback
299 pagina's
November 2022
220 gram
150 x 105 x 19 mm
EAN: 9789462905993
Boom Juridische uitgevers

24 Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00