Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Victor Bekkers,Beleid in beweging
  • Victor Bekkers,Beleid in beweging
Victor Bekkers,Beleid in beweging
Beleid in beweging
Achtergronden, benaderingen, fasen en aspecten van beleid in de publieke sector
Studieboeken bestuur en beleid
€ 51.50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Beleid gaat over de wijze waarop samenlevingen maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Beleid dient daarom geworteld te zijn in de samenleving. In die aanpak spelen verschillende overwegingen een rol. Het gaat om de toepassing van kennis, om de inzet van instrumenten en het formuleren van doelen. Maar beleid probeert ook rekening te houden met allerlei belangen en afhankelijkheden. Beleid is strijd. Daarnaast spelen ook symbolen, beelden
en taal een belangrijke rol, terwijl er ook allerlei gegroeide praktijken en regels zijn waarbinnen beleid gestalte krijgt.

Vanuit de rationele, politieke, culturele en institutionele benadering van beleid worden de belangrijkste leerstukken op het terrein van beleid en beleidsprocessen behandeld. Dit boek beoogt een inleiding in de beleidswetenschappen c.q. beleidsgerichte bestuurskunde te zijn voor bachelorstudenten in het universitaire onderwijs.

Prof. dr. Victor Bekkers is hoogleraar bestuurskunde, in het bijzonder de empirische studie van het overheidsbeleid, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Extra informatie:
Studieboeken bestuur en beleid
Paperback / softback
November 2017
831 gram
241 x 170 x 28 mm
EAN: 9789462367296
Boom bestuurskunde

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen