Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Geert,Van Der Pol,Wild is the Wind Hc00
Wild is the Wind Hc00
Wild is the Wind
Wild is the Wind
€ 29.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Aanleiding van dit boek is het nummer Wild is the wind van David Bowie, die het nummer leerde kennen in de versie van Nina 'simone (de oorspronkelijke versie is van Johnny Mathis). Geert liet zich erdoor inspireren en dat leverde deze sfeervolle tekstloze graphic novel op. Geert van der Pol (Rotterdam, 1962) studeerde aan de kunstacademie 'st. Joost in Breda en deed Vrije grafiek in Den Bosch.

Hij is in 1990 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (HKA), richting vrije kunst. 'sindsdien heeft hij in binnen- en buitenland geëxposeerd, met name in Frankrijk en de U'sA. Veel van zijn werk bevindt zich in privécollecties en sommige van zijn monumentale beeldhouwwerken staan in openbare ruimten en parken, veelal in een natuurlijke omgeving. Al zijn werk is verhalend, emotioneel geladen en heeft meerdere lagen die vaak pas na nadere beschouwing zichtbaar worden. Hij gebruikt beeldverhalen, strips en graphic novels om emoties vorm te geven die meer ruimte nodig hebben dan één tekening, waarbij het concept van een beeldverhaal vaak heel letterlijk is.

Bij deze verhalen, die veelal zonder tekst zijn, beelden de pagina's veelal een gebeurtenis en de daarbij horende emoties in de belevingswereld van de hoofdpersoon uit. Vaak is een tekst - en dit kan een songtekst, gedicht, sprookje of legende zijn - een voor hem intrigerende sculptuur of schilderij of een emotie de aanleiding voor het tekenen van een beeldverhaal. In dat opzicht zijn al zijn verhalen dan ook enigszins autobiografisch.

Extra informatie:
Wild is the Wind
Hardback
54 pagina's
Februari 2021
269x219x13 mm
EAN: 9789034308184
Arboris

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen