Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Valerie Granberg,Diner pensant
  • Valerie Granberg,Diner pensant
Valerie Granberg,Diner pensant
Diner pensant
waar filosofen op kauwen
€ 25.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenIn Diner Pensant portretteert filosoof en fotograaf Valerie Granberg 35 bekende Nederlandse en Vlaamse denkers met hun lievelingsmaaltijd. We treffen de denkers in opmerkelijke poses; omringd door rode pepers, watertandend wachtend op een bordje pap met bessensap, of met een vinger in guacamole. De filosofen blijken herkauwers. In korte essays leggen ze uit waarom ze eten wat ze eten. Kookliefhebbers treffen de recepten van hun maaltijden.
Denkend over eten ziet de ene denker een toekomst waarin we menselijke calorieën verorberen, want waarom zou je dat laten als sommigen kilo`s kwijt willen? De andere hunkert naar troostvoer, verslonden uit een nostalgisch verlangen naar vervlogen tijden. Er zijn er ook die als reactie op de overmaat teruggaan naar een calvinistische soberheid, gelegen op een bedje van oude krant. En weer anderen vragen aandacht voor het lijden van de vegetariër die omringd wordt door een carnivorenclan.

Met portretten en bijdragen van Maarten Baudry, Tinneke Beekman, Jean Paul van Bendegem, Sunny Bergman, René ten Bos, Maarten Doorman, Jan Drost, Erno Eskens, Stine Jensen, René Gude, Bas Haring, Leon Heuts, Marli Huijer, Ivana Ivkovic, Bert Keizer, Eva-Anne LeCoultre, Jannah Loontjes, Frank en Maarten Meester, Martijn Meijer, Henk Oosterling, Daan Roovers, Simone van Saarloos, Coen Simon en vele anderen.Recensie:
NRC
Rosan Hollak 04-12-2015
'Amusant boek met absurdistische portretten.'

Extra informatie:

Hardback
224 pagina's
Met illustraties
November 2015
817 gram
216 x 215 x 20 mm
EAN: 9789491693656
ISVW Uitgevers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen