Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Truusje Goedings,Friso ten Holt, schilder
  Friso ten Holt, schilder
  het licht bij noordenwind
  € 12.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  In februari 1962 werd voor de schilder Friso ten Holt (1921-1997) een droom werkelijkheid. Terwijl hij in Nederland zijn schilderijen nauwelijks kon slijten, was binnen enkele uren na de opening van zijn eerste solo-expositie in Londen alles verkocht. Drie weken lang stond het publiek dagelijks in rijen tot ver buiten de kunsthandel om zijn werk te zien. Dit succes verraste ook de Nederlandse kunstwereld, waar men vond dat Ten Holt een doodlopende weg bewandelde.
  Zijn eigenzinnige oeuvre omvat olieverfschilderijen, tekeningen, etsen en aquarellen, die opvallen door hun helderheid, oorspronkelijke kleurgebruik, en monumentaliteit. Maar ook nu nog keert Ten Holt nauwelijks terug in overzichten van de Nederlandse kunst uit de twintigste eeuw. Redenen genoeg voor dit diepgravende en rijk geïllustreerde onderzoek naar zijn leven en werk.
  Kunsthistorica Truusje Goedings volgde Ten Holts leven en de totstandkoming van zijn oeuvre nauwgezet en laat vanuit haar `insiders` positie de lezer meekijken over de schouder van de kunstenaar zelf.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  256 pagina's
  Met illustraties
  Mei 2017
  934 gram
  281 x 230 x 18 mm
  EAN: 9789462621220
  Waanders Uitgevers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen