Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Tonke Dragt,De brief voor de koning
  • Tonke Dragt,De brief voor de koning
Tonke Dragt,De brief voor de koning
De brief voor de koning
€ 19.99
Levertijd: 2 tot 3 werkdagenEEN JONGE HELD

EEN GEHEIME OPDRACHT

EEN ONGELOOFLIJK AVONTUUR


Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur. De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.De brief voor de koning is verschenen in 30 talen. Het is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix.


De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955–2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend.Internationale pers over De brief voor de koning:

‘Briljant, buitengewoon.’ – The Times

‘Prachtig geconstrueerd, aangrijpend, betoverend en levensecht.’ – The Guardian

‘Een echte pageturner.’ – The Sunday Times

‘Een verhaal dat je hart sneller laat kloppen… pakt je in vanaf de eerste pagina.’ – MetroInclusief een persoonlijke brief van Tonke Dragt aan haar lezers.

Tonke Dragt werd geboren in 1930 in Indonesië. Toen ze twaalf was, brak er oorlog uit en moest haar familie naar een kamp. Daar schreef ze haar eerste verhalen, in het zand en op gevonden en gestolen papier. Na de oorlog verhuisde Dragt met haar familie naar Nederland. Ze werd tekenlerares op een middelbare school. Tijdens het tekenen vertelde ze haar leerlingen verhalen. ‘Ik vroeg mijn leerlingen wat zij zouden doen als er onverwacht op de deur werd geklopt en gefluisterd: “Doe open.” Zo begon het verhaal van schildknaap Tiuri. Niet alleen mijn leerlingen voelden het. Ook ik wist bijna zeker dat dit begin veel mogelijkheden in zich had, misschien zelfs kon groeien tot een heel boek… Waarom zou je je leven wagen voor een brief waarvan je de inhoud niet kent?


Extra informatie:

Paperback / softback
456 pagina's
Maart 2020
697 gram
229 x 150 x 37 mm
EAN: 9789025879358
Leopold

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen