Welkom op onze vernieuwde site
Gratis verzending vanaf € 25

  • Ton den Boon,Van Dale Spreekwoordenboek
  • Ton den Boon,Van Dale Spreekwoordenboek
Ton den Boon,Van Dale Spreekwoordenboek
Van Dale Spreekwoordenboek
€ 24.99
Bij u in huis op: dinsdag


Deze ‘aloude volkswijsheden’ spelen dagelijks een rol in onze communicatie en zijn van grote betekenis voor onze woordenschat. Geliefde spreekwoorden als stille wateren hebben diepe gronden of je kunt nooit weten hoe een koe een haas vangt hebben na vijf eeuwen nog steeds niet aan zeggingskracht ingeboet.

Door de jaren heen veranderen spreekwoorden weleens van betekenis, van vorm of ze verdwijnen helemaal uit ons vocabulaire. Maar er komen ook geregeld nieuwe spreekwoorden bij: dit kunnen citaten van politici, fragmenten uit liedjes, reclameslogans, filmcitaten of zelfs literaire citaten zijn. Bovendien ‘leent’ het Nederlands geregeld spreekwoorden uit andere talen, van het Chinees tot het Duits.

Dit spiksplinternieuwe Van Dale Spreekwoordenboek is samengesteld door Dikke Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon en biedt een compleet overzicht van de meest gangbare Nederlandse en Vlaamse spreek woorden – verlucht met kleurrijke illustraties, korte essays over de herkomst van onze spreekwoorden en vele citaten uit de Nederlandse en Vlaamse media en literatuur.


Extra informatie:

Paperback / softback
396 pagina's
Mei 2018
505 gram
216 x 141 x 23 mm
EAN: 9789460774454
Van Dale

Bij u in huis op: dinsdag