Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ton Pel,Astrolabium Anatomie
  • Ton Pel,Astrolabium Anatomie
Ton Pel,Astrolabium Anatomie
Astrolabium Anatomie
Het platte astrolabium
€ 26.95
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Astrolabium Anatomie - het boek
Een astrolabium is een hoekmeetinstrument dat in bijna duizend jaar is ontwikkeld en gebruikt om de plaats van heldere sterren en de zon af te leiden uit de tijd, en andersom.

Dit boek is echt iets voor jou, als je wilt weten wat je ermee kan doen, hoe het werkt, hoe het in elkaar zit en waar het vandaan komt. Het is zonder wiskunde te begrijpen. Voor de liefhebbers daarvan is achtergrondinformatie opgenomen. Het bevat platen van een stap voor stap reken- en tekenmodel. Je kan ze vrij gebruiken door ze van www.tonpelnl/asytrolabium te downloaden.

Ga in dit boek grasduinen. Je zal je verwonderen over de ontzagwekkende sterrenhemel en over de slimheid en het vakmanschap waarmee astrolabia gemaakt werden.


Reacties van lezers
`Ik heb nooit geweten hoe dit allemaal in elkaar zit. Dit boek is goed geschreven, met duidelijke figuren. Ton is met dit boek een prima leraar`. Wim Brand.

`Ton wekt met zijn vriendelijke schrijfstijl nieuwsgierigheid op om meer te willen weten over het complexe en zeer interessante onderwerp astronomie en de werking van het astrolabium`. Marieke de Groot.

`Het astrolabium is een zeer vernuftig, maar ingewikkeld instrument. In het boek wordt duidelijk beschreven hoe een astrolabium gebruikt kan worden en met behulp van moderne technieken, die door Ton gebruikt zijn, zelf kan worden gemaakt`. Peter de Groot - Zonnewijzerkring.


Extra informatie:

Paperback / softback
130 pagina's
Met illustraties
Maart 2021
617 gram
297 x 208 x 10 mm
EAN: 9789464066241
Ton Pel

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen