Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

Willigis J├Ąger,Parels van de wijsheid
Zij is altijd soms
vrouwelijke symbolen van compassie
€ 15.95

Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00


In `Zij is altijd soms` doet de bekende zenleraar Ton Lathouwers een indringend verslag van zijn zoektocht naar vrouwelijke symbolen van genade, erbarmen en mededogen in religie, literatuur, kunst en volksgeloof. Van Kuan Yin tot de Joodse Sjechina, overal volgt hij haar sporen; sporen die alle vormen kunnen aannemen om anderen te redden, tot in de duisternis van Gods afwezigheid in de vernietigingskampen aan toe.
Met dit hoopgevende boek beoogt de auteur recht te doen aan de betekenis van het vrouwe-lijke, juist waar dit, zowel in de religieuze symboliek als in de religieuze organisatie, nog altijd een achterstand heeft in te lopen. Hij beschrijft hoe deze compassie altijd weer haar uitdrukking vindt in vrouwelijke, goddelijke gestalten die dan ook centraal staan in zijn speurtocht.
`Zij is altijd soms` is een indrukwekkende en tegelijk bemoedigende getuigenis van een zenleraar over zijn eigen levenslange omgang met het vrouwelijke.

Ton Lathouwers (1932) is een van de meest liberale zenleraren in het Nederlandse taalgebied. Als docent en hoogleraar in Leuven (Slavische letterkunde) getuigden zijn colleges al vroeg van het appèl van hart tot hart. Kort na zijn benoeming tot hoogleraar in 1968 begaf hij zich op de zenweg. Hij reisde onder andere door Japan, Thailand, Birma en ook Indonesië. Daar legde hij zich toe op de studie van het Chinese zen (ch`an) onder leiding van ch`an-meester Teh Cheng, die Ton in 1987 transmissie als zenmeester verleende.

Extra informatie:

Paperback / softback
92 pagina's
Februari 2015
140 gram
208 x 130 x 9 mm
EAN: 9789056703325
Asoka

Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00