Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Tom Wright,Paulus van Tarsus
  • Tom Wright,Paulus van Tarsus
Tom Wright,Paulus van Tarsus
Paulus van Tarsus
Een kennismaking met zijn theologie
Evangelische Theologie
€ 19.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Dit is de eerste titel in de nieuwe reeks Evangelische Theologie, die onder redactie staat van drs. H.A. Bakker, dr. H. Lalleman-de Winkel en dr. A.W. Zwiep. In de reeks verschijnen toegankelijk-wetenschappelijke boeken voor een breed publiek vanuit evangelicaal perspectief.

In de vele Jezus- en Paulusstudies die in de afgelopen jaren zijn verschenen, duikt van tijd tot tijd de gedachte op dat niet Jezus van Nazaret, maar Paulus van Tarsus de stichter was van het christendom. Het is echter de vraag of deze stelling houdbaar is in het licht van het moderne bijbels-historisch onderzoek. Is er inderdaad voldoende grond om te stellen dat ?Jezus geen christen was??

In dit boek zet Tom Wright, een autoriteit op het gebied van Paulusstudies, de argumenten nog eens op een rijtje. Hij geeft daarbij niet alleen een helder overzicht van de huidige stand van zaken in het onderzoek van Paulus, maar trekt ook nieuwe lijnen. Zijn conclusie, na een grondige studie van alle gegevens, is dat Paulus niet als de stichter van het christendom gezien kan worden. Hoewel de auteur op een wetenschappelijk niveau theologie bedrijft, heeft hij kans gezien in dit boek het onderwerp voor iedere theologisch geïnteresseerde helder te maken.

De auteur:
Tom Wright is deken van Lichfield in de Anglicaanse Kerk. Hij is als hoogleraar Nieuwe Testament verbonden geweest aan Oxford, Cambridge en de McGill universiteit. Van zijn hand verschijnen regelmatig wetenschappelijke publicaties over Paulus en zijn brieven.

Extra informatie:
Evangelicale Theologie 1
Paperback / softback
196 pagina's
Januari 1998
271 gram
215 x 135 x 17 mm
EAN: 9789023918677
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen