Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Titus M. Eli?ns,Mesdag & Colenbrander
  Mesdag & Colenbrander
  € 19.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Kunstschilder en verzamelaar Hendrik Willem Mesdag begon, samen met zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, aan het einde van de 19de eeuw decoratief aardewerk van de ontwerper Theo Colenbrander te verzamelen. Zij brachten een belangrijke collectie bij elkaar, van kaststellen, wandborden, vazen en kandelaars met hun bijzondere lijnen, kleuren en vormen waarin pauwenveren, bloemen en hemellichamen te herkennen zijn. Hendrik Willem Mesdag was tevens aandeelhouder van de Haagsche Plateelbakkerij Rozenburg, waar Colenbrander werkzaam was.
  Dit rijk geïllustreerde boek, geschreven door kunstnijverheidsexpert Titus M. Eliëns, beschrijft de collectie van de Mesdags, die van internationale allure is, en gaat in op de herkenbare, kleurrijke en aantrekkelijke stijl, de vernieuwende ontwerpen en de productiewijze van Colenbranders keramiek. Fotografen Erik en Petra Hesmerg selecteerden de mooiste stukken en fotografeerden deze met oog voor detail in fascinerende combinaties.

  Titus M. Eliëns (1954) was hoofd collecties Gemeentemuseum Den Haag en hoogleraar Industriële Vormgeving in relatie tot de Kunstnijverheid aan de Universiteit Leiden.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  96 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2019
  450 gram
  260 x 212 x 10 mm
  EAN: 9789462622463
  Waanders Uitgevers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen