Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

T. Görne,Microfoons in theorie en praktijk
Microfoons in theorie en praktijk
geheel herziene en uitgebreide uitgave
€ 34.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Microfoons in theorie en praktijk 1e druk is een boek van Thomas Görne uitgegeven bij Elektor International Media Bv. ISBN 9789053812303

Thomas Görne
Microfoons in theorie en praktijk
Wanneer muziek of spraak op magneetband, DAT-cassette of een ander opslagmedium moet worden opgenomen, is het voor een goede opname-kwaliteit van het allergrootste belang dat de juiste microfoons worden gebruikt en dat deze goed worden opgesteld. Van hoorspel tot zangopname, van PA-installatie tot videoreportage: elke al dan niet digitale geluids-registratie dankt haar aantrekkingskracht aan analoge geluidsomzetters: microfoons, die het akoestische signaal in een elektrische spanning omzetten.
Aan de hand van dit boek leert u de gegevens van fabrikanten kritisch te beoordelen, de voor de eigen toepassing meest geschikte microfoons uit te zoeken en deze ook ''volgens de regelen der kunst'' te gebruiken. Eerst wordt ingegaan op de theoretische achtergronden, van de uitbreiding van het geluid via de constructie van microfoons tot akoestische meettechnieken. Vervolgens komt de praktische omgang met microfoons aan de orde.
Zowel het theoretische als het praktische deel van het boek zijn van uitvoerige voorbeelden en talloze afbeeldingen voorzien, zodat vrijwel geen vraag onbeantwoord zal blijven. In het aanhangsel is een aantal veelgebruikte formules samengevat. Dankzij een omvangrijk trefwoordenregister is dit boek tevens geschikt als praktisch naslagwerk.
Microfoons in theorie en praktijk biedt niet alleen musici, maar ook geluidstechnici en studiomedewerkers waardevolle hulp bij hun dagelijks werk.
Prof. Dipl.-lng. Thomas Görne (geboren in 1963) studeerde geluidsleer (akoestiek) en communicatietechniek aan de Technische Universiteit van Berlijn Naast zijn werk als geluidstechnicus doceert hij tevens geluidstechniek en akoestiek.

Extra informatie:

Hardback
Juli 2008
558 gram
236 x 170 x 20 mm
EAN: 9789053812303
Elektor International Media BV

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen