Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Sven Gatz,De toekomst is meertalig
  • Sven Gatz,De toekomst is meertalig
Sven Gatz,De toekomst is meertalig
De toekomst is meertalig
Brussel als blauwdruk
€ 19.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenBrussels minister voor de Promotie van Meertaligheid, Sven Gatz, breekt een lans voor meer talenkennis. Hij legt uit waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land en hoe we die kunnen bewerkstelligen. Met Brussel als laboratorium.

In Brussel worden meer dan honderd verschillende talen gesproken, door Brusselaars van honderdtachtig verschillende nationaliteiten. Dat maakt van onze hoofdstad een van de meest diverse steden ter wereld.

Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen. Welvaart, tolerantie, en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar ook echt begrijpen. Minister Sven Gatz, een echte Brusselse ket, kreeg daarom als eerste in Europa de bevoegdheid om meertaligheid te promoten.

Hij beschrijft hoe het tweetalige, door het Frans gedomineerde Brussel het kloppende hart van Europa werd, de opkomst van het Engels onderging en uitgroeide tot de wereldstad van vandaag. Zoals tal van Europese grootsteden dat voor hun land zijn, is Brussel een voorafspiegeling van het België van morgen. En meertaligheid zal daarin een grote troef zijn.
Extra informatie:

Paperback / softback
160 pagina's
Februari 2022
221 gram
200 x 136 x 16 mm
EAN: 9789401483568
Lannoo

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen