Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Stichting Steentjes Koeplein Kampen,Levens in steen
  • Stichting Steentjes Koeplein Kampen,Levens in steen
Stichting Steentjes Koeplein Kampen,Levens in steen
Levens in steen
de gevlijden van het Koeplein
€ 15.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Naast het Oude Raadhuis in Kampen liggen stenen met daarop de namen van lokale, maar ook (inter)nationaal bekende grootheden. Zo prijken er de namen van voetballer Jaap Stam, acteur Henk van Ulsen, dichteres Ida Gerhardt, dr. Willem Kollf, de uitvinder van de kunstnier en schrijver/dichter Willem G. van Maanen.

In het boek `Levens in steen, de gevlijden van het Koeplein`, staan negentien levensverhalen van deze markante personen. Journalisten Hans Wiersma en Hendrik van Heerde (Havanha), Prof.dr. Klaas Schilder, evangeliste Juffrouw Hendriks, voorlichter Harm Schelhaas, uitgever
Wim Steunenberg, organist Klaas Jan Mulder en verzetsman Bert Knipmeijer: over al deze markante persoonlijkheden is een hoofdstuk opgenomen.

De Kamper Persclub eert sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw markante stadgenoten door steentjes met naam en enige spitsvondigheid te vlijen in de bestrating van het Koeplein bij de Nieuwe Toren. De gevlijden van het Koeplein vormen een tableau de la troupe van het kleurrijke Kampen, inmiddels zijn het er negentien. Gemiddeld iedere twee jaar wordt een naam toegevoegd.

Er wordt over de steentjes gelopen en er wordt op geparkeerd. Het mag duidelijk zijn dat het Koeplein geen begraafplaats is, ook al ligt er soms een bloem op een van de steentjes.

De bijzondere levens die horen bij de namen op de steentjes, geven glans aan deze markante stad, achter iedere naam schuilt een verhaal. Levens in steen, de gevlijden van het Koeplein verzamelt deze verhalen. Het zijn korte portretten die door de jaren heen zijn opgetekend door de leden van de Kamper Persclub omdat ze van mening waren dat de gevlijden van het Koeplein ze verdienen.Extra informatie:

Paperback / softback
April 2017
359 gram
212 x 150 x 17 mm
EAN: 9789492421135
Uitgeverij Van Warven

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen