Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Stefan Zweig,De wonderen van het leven
  • Stefan Zweig,De wonderen van het leven
Stefan Zweig,De wonderen van het leven
De wonderen van het leven
€ 20.00
 In herdruk
Verwacht op: 04-07-2022Deze novelle uit 1904 speelt zich af in het zestiende-eeuwse Antwerpen. Een rijk en vroom koopman wil een schilderij aan de kathedraal schenken uit dankbaarheid voor de wonderbaarlijke genezing van zijn moeder. Hij geeft de opdracht aan een bejaarde schilder, die in zijn zoektocht naar een model voor de Maagd Maria terechtkomt bij een Joods meisje dat is gevlucht voor de pogroms in het oosten van Europa. De vriendschap tussen de oude schilder en het meisje bloeit tegen de achtergrond van de op til zijnde Beeldenstorm, die de apotheose vormt van het verhaal.
In dit vroege werk komen al veel van Stefan Zweigs latere thema’s aan bod: een onwaarschijnlijke ontmoeting die leidt tot een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven, godsdienstconflicten en historische gebeurtenissen.

De Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst Stefan Zweig(1881–1942) verwierf wereldfaam met verhalen en romans zoals Schaaknovelle en De wereld van gisteren. Onlangs werd Het land tussen de talen, reportages uit België gepresenteerd naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van zijn overlijden.

‘De wonderen van het leven is een vroege en tegelijk een vintage Zweig. Het is - zoals in zijn beste werken - een onnoemelijk esthetisch en intellectueel genot om langzaam mee te drijven op die zachte stroom van zorgvuldig opgebouwde zinnen. De manier waarop Stefan Zweig de innerlijke worstelingen van zijn personages schetst en subtiel vervlecht met de
strubbelingen op het wereldtoneel getuigt van zijn zeldzame literaire meesterschap. Deze novelle is een onmisbaar kleinood voor elke literatuurliefhebber.’
- Alicja Gescinska


Extra informatie:

Hardback
96 pagina's
Mei 2022
255 gram
218 x 148 x 16 mm
EAN: 9789464341065
Uitgeverij Vrijdag

 In herdruk
Verwacht op: 04-07-2022