Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Stefan Ruysschaert,Een praktische gids bij btw- controle
  Een praktische gids bij btw- controle
  Verwerping van de aftrek; Onttrekkingen; Herzieningen; Voordelen van alle aard versus Bewijs van de aftrek; Verjaring
  € 45.00
  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 21:00
  De controle van het uitgeoefende recht op aftrek vormt een belangrijk onderdeel van een btw-controle. Wat is het verband tussen de opeisbaarheid van de btw en het recht op aftrek? Was de uitgeoefende aftrek terecht of onterecht? Werden de aftrekbeperkingen en -uitsluitingen gerespecteerd? Is er al dan niet verjaring ingetreden? Wat is het verschil tussen verjaring en verval van het recht op aftrek? Wanneer is er een onttrekking van toepassing en wanneer is er sprake van een herziening?


  In dit boek worden een aantal zaken uit de controlepraktijk samengebracht zodat er inzicht kan verworven worden in hun onderlinge samenhang: recht op aftrek versus bewijsvoering van het beroepsgebruik, onttrekkingen, herzieningen van de btw en controle- en verjaringstermijn.


  Het boek beperkt de theorie en legt de problematiek uit vanuit praktijkvoorbeelden met concrete berekeningen. Dit boek wil dan ook een gids zijn bij btw-controles om een antwoord te bieden op de vaak in de praktijk voorkomende discussiepunten.


  Stefan Ruysschaert is Adviseur bij de FOD Financiën. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Taxwin, Onroerend goed in de praktijk (OGP) en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odisee).
  Extra informatie:

  Paperback / softback
  429 pagina's
  September 2022
  774 gram
  241 x 161 x 26 mm
  EAN: 9789046611647
  Maklu Uitgevers N.V.

  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 21:00