Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Stefan Hertmans,De mobilisatie van Arcadia
  • Stefan Hertmans,De mobilisatie van Arcadia
Stefan Hertmans,De mobilisatie van Arcadia
De mobilisatie van Arcadia
€ 24.99

Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 18:00We kunnen er niet onderuit: we beleven emotionele tijden. Waar men ook kijkt, commotie Is de norm, intensiteit de vorm.' Zo begint het nieuwe boek met essays van Stefan Hertmans, fcfrt/waarln hij ons verlangen naar een arcadisch bestaan fileert.
Waarom moeten we alles wat we van waarde achten - seksualiteit, identiteit, kunst en literatuur, sociaal engagement - onophoudelijk opfokken voor het grote doel? Kunnen we de dingen niet meer in hun waarde laten zonder ze uitte kauwen? Wellicht hebben we zo'n Intens gevoel van verlies, omdat we voortdurend een fictieve persoonlijkheid najagen. Het is niet verwonderlijk dat Hertmans in dit boek uitgebreid aandacht besteedt aan kritische schrijvers als Michel Houellebecq, Soren Kierkegaard en W.C. Sebald, over wie hij met grote instemming schrijft.

Stefan Hertmans {1951) publiceerde romans, verhalen, essays en gedichten. Werk van hem werd genomineerd voor onder meer de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. In 1995 ontving hij de driejaarlijkse prijs van de Vlaamse Gemeenschap.

'In elk essay zitten knappe ideeën, schitterende formuleringen en bovenal: een gedrevenheid die nooit leidt tot blindheid maar altijd bereid is zichzelf te relativeren.' - de morgen
'Het zwijgen van de tragedie van Stefan Hertmans is een buitengewoon intelligent, hooggestemd en stimulerend essayboek, volExtra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
Oktober 2011
317 gram
200 x 125 x 25 mm
EAN: 9789023467243
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 18:00