Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Sjoerd Beugelsdijk,De verdeelde Nederlanden
  • Sjoerd Beugelsdijk,De verdeelde Nederlanden
Sjoerd Beugelsdijk,De verdeelde Nederlanden
De verdeelde Nederlanden
Hoe een perfecte storm een klein land dreigt te splijten (en wat we daaraan kunnen doen)
€ 21.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenVan Zwarte Piet tot corona, van immigratie tot het onderwijs, van boeren en stikstof tot de huizenmarkt: Nederland polariseert. In elk debat lijken de standpunten verder uit elkaar te groeien, en ook steeds harder te worden verkondigd. Ons land lijkt uiteen te zijn gevallen in ver van elkaar verwijderde kampen, die elkaar vanuit hun eigen sociale mediabubbels bestoken met verbale handgranaten. Waar is het land van tolerantie en compromissen gebleven? Hoe komen we ooit weer bij elkaar?

Sjoerd Beugelsdijk doet al jaren onderzoek naar de dieperliggende oorzaken van de toenemende polarisering. In De verdeelde Nederlanden laat hij op heldere, meeslepende wijze zien dat wij in een ‘perfecte storm’ zijn terechtgekomen: globalisering en individualisering hebben tot sterk uiteenlopende visies op identiteit geleid. Wie zijn ‘wij’ nog, vragen veel mensen zich af. Maar deze zoektocht leidt alleen maar tot méér polarisatie. Zo wil de een nationale symbolen en tradities beschermen, terwijl de ander die juist in twijfel trekt. Het resultaat: opkomend extreemrechts, ‘cancel culture’, en een schijnbaar verdwijnend midden.

Is het gespleten Amerika ons voorland? Volgens Beugelsdijk hoeft het zover niet te komen. In dit fascinerende en uiterst toegankelijke boek maakt hij op basis van de laatste research en met tal van voorbeelden duidelijk dat de problemen niet vanzelf zullen verdwijnen. Tegelijk laat hij zien hoe de ernstigste gevolgen kunnen worden beperkt en het gesprek weer kan beginnen.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Maart 2022
310 gram
215 x 136 x 21 mm
EAN: 9789463821629
Balans

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen