Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Simone van der Vlugt,De kaasfabriek
  • Simone van der Vlugt,De kaasfabriek
Simone van der Vlugt,De kaasfabriek
De kaasfabriek
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


De kaasfabriek is de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt, auteur van ondere andere Het schaduwspel en Nachtblauw.

Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland.

Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?


Extra informatie:

Hardback
384 pagina's
Augustus 2020
603 gram
224 x 150 x 38 mm
EAN: 9789026351631
Ambo|Anthos

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel