Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Siegfried Gohr,Ren? Magritte
  • Siegfried Gohr,Ren? Magritte
Siegfried Gohr,Ren? Magritte
Ren? Magritte
het onbereikbare bereiken
€ 34.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenRené Magritte. Het onbereikbare bereiken bevat naast meer dan 300 werken ook heel wat onuitgegeven materiaal.
In elk hoofdstuk komt een sleutelwerk uitgebreid aan bod. Telkens wordt de intellectuele en historische context geschetst die leidde tot het ontstaan van dit werk en de hieraan gerelateerde schilderijen en tekeningen.

`Het resultaat is een monografie waar voortaan niemand die zich in Magritte wil verdiepen omheen kan. Tegenover het overvloedige en vaak verrassende illustratiemateriaal staat een tekst die het oeuvre hoofdstuk voor hoofdstuk verheldert. De thematische aanpak stelt Siegfried Gohr in staat bij zijn behandeling van bepaalde vragen zo dicht mogelijk bij het werk te blijven` (Michel Draguet, directeur Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel).

SIEGFRIED GOHR werd geboren in 1949 en studeerde in Keulen en Tübingen. Hij was directeur van het Museum Ludwig in Keulen en hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Staatliche Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe. Tegenwoordig bekleedt hij een leerstoel aan de Kunstakademie in Düsseldorf, waar hij ook directeur is van de Akademie-Galerie. Van zijn hand verschenen talrijke boeken en artikelen over moderne en hedendaagse kunst, zoals monografieën over Pablo Picasso en Markus Lüpertz.

Extra informatie:

Paperback / softback
352 pagina's
Februari 2017
1604 gram
281 x 232 x 29 mm
EAN: 9789059088429
Davidsfonds

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen