Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Sergio del Molino,Het godvergeten Spanje
  Het godvergeten Spanje
  Een reis door een land dat nooit bestond
  € 24.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  `Het godvergeten Spanje` is een Spaanse bestseller zoals in Nederland onder andere `Dit is mijn hof` en `De graanrepubliek` verschenen.
  Sergio del Molino combineert op schitterende wijze diverse genres: het boek is een een kruising van reisverhaal, autobiografie, (cultuur)geschiedenis, maatschappijkritiek en literair essay. Ook wie meer wil dan een reisgids, beleeft de cultuur van een land niet alleen, maar kan die met dit boek ook begrijpen.
  In een tijdsbestek van slechts twintig jaar - tussen 1950 en 1970 - is een groot deel van het Spaanse platteland leeggelopen. De bevolkingsdichtheid is in veel gebieden zelfs lager dan in de meest verlaten, noordelijke delen van Europa.
  In zekere zin houdt `Het godvergeten Spanje`West-Europa een spiegel voor. Daarin wordt scherp onthuld waar de tegenstelling stad- platteland toe kan leiden.
  Deze tegenstelling is een algemeen verschijnsel in alle moderne maatschappijen, en heeft in Spanje een zeer extreme vorm heeft aangenomen.

  Sergio del Molino (Madrid,1979) is schrijver en journalist. Hij publiceert in verschillende dagbladen en heeft literaire prijzen gewonnen met romans, onder andere met `De violette tijd` uit 2013. Ook voor het essay `Het godvergeten Spanje` (2016) heeft hij verschillende prijzen toegekend gekregen en dit essay werd door de Spaanse krant `El Pais` uitgeroepen tot een van de beste tien boeken uit 2016.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  300 pagina's
  Maart 2018
  435 gram
  211 x 135 x 23 mm
  EAN: 9789492161499
  Uitgeverij De Blauwe Tijger

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen