Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Sara Weyns,Peter Rogiers
  • Sara Weyns,Peter Rogiers
Sara Weyns,Peter Rogiers
Peter Rogiers
€ 33.50
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00INDRUKWEKKEND OVERZICHT VAN HET OEUVRE VAN BEELDHOUWER PETER ROGIERS

Peter Rogiers is een van de bekendste Belgische beeldhouwers, wiens werk wereldwijd geëxposeerd wordt en deel uitmaakt van tal van museumcollecties. Hij had onlangs soloshows in Berlijn, Parijs, Brussel, Antwerpen, New York en Los Angeles, en zijn werk werd opgenomen in de prestigieuze Louis Vuitton Building in Los Angeles.

Als eerste kunstenaar ooit krijgt hij in 2016 voor de tweede keer, na vijftien jaar, een retrospectieve tentoonstelling in het Middelheimmuseum. In deze publicatie wordt een uitgebreide selectie van zijn werk sinds de jaren negentig getoond, afgewisseld met foto`s van zijn indrukwekkende installatieclusters in het Antwerpse openluchtmuseum.

Rogiers beschouwt zichzelf als een figuratieve kunstenaar die verder werkt in de sculptuurtraditie en zo een plaats heeft in de kunstgeschiedenis, meer dan dat hij in zijn werk wil verwijzen naar de hedendaagse maatschappelijke context.

In het verleden toonde Rogiers onconventionele, hybride sculpturen in polyurethaan, en recentelijk experimenteerde hij met vormen in aluminium, die door kunstcritica Lilly Wei in het magazine Art in America als echte highlights werden geprezen: `Hoewel Peter Rogiers` sculpturen op het eerste gezicht alarmerend zijn, hebben ze ook fabuleuze kwaliteiten die elk gevoel van kwaadwilligheid tenietdoen. Ze bestaan uit gelijke delen barok, futurisme, surrealisme en kitsch, en ze belichamen zowel mimetische als verzonnen elementen. Op een ironische manier ontwricht Rogiers de integriteit van het figuratieve, door gezichten en ledematen (als dat is wat ze zijn) op onverwachte plaatsen te laten opduiken.`

In samenwerking met het Middelheimmuseum, waar de grote retrospectieve van Peter Rogiers loopt van 21 juni tot 18 september 2016, en Tim Van Laere Gallery, Antwerpen.Extra informatie:

Hardback
128 pagina's
Met illustraties
Mei 2016
1338 gram
296 x 255 x 21 mm
EAN: 9789492081643
Hannibal

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00