Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Rupert Spira,De helderheid der dingen
  • Rupert Spira,De helderheid der dingen
Rupert Spira,De helderheid der dingen
De helderheid der dingen
over de aard van onze directe omgeving
€ 24.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Rupert Spira is een internationaal bekend keramisch kunstenaar die, gefascineerd door het raadsel van schoonheid en waarneming, op zoek is gegaan naar het wezen van elke ervaring. De helderheid der dingen is de weerslag van dat onderzoek. 

De 44 hoofdstukken in dit boek zijn onderverdeeld in korte paragrafen, die ieder op zich een overdenking vormen die je uitnodigt de waarheid ervan in je eigen ervaring te verifiëren. Op die manier wordt het glashelder hoe we de werkelijkheid ‘aankleden’ met behulp van namen en vormen. We worden ons er steeds duidelijker van bewust dat we onze gewaarwordingen en waarnemingen aanzien voor de werkelijkheid, en dat de zintuigen en het denken fungeren als prisma’s ‘aan de hand waarvan de eenheid van Bewustzijn/Bestaan uiteen lijkt te vallen in tienduizend dingen’. Leidraad voor Spira’s onderzoek vormen fundamentele vragen als: Wat is ‘het ding op zichzelf’, in tegenstelling tot onze waarneming ervan? Bevindt Bewustzijn zich in ons lichaam? Wat is een feit, en wat is een overtuiging vermomd als feit?

Met dit boek heeft Rupert Spira een instant klassieker geschreven in de traditie van Atmananda Krishna Menon, Nisargadatta Maharaj en Ramana Maharshi.

Gebonden,
Oorspr.titel: The transparency of things
Vertaling: Han vd Boogaard

Extra informatie:

Hardback
September 2011
624 gram
208 x 136 x 40 mm
EAN: 9789077228791
Samsara Uitgeverij b.v.

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen