Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Rosine De Dijn,Overleven na de holocaust
  • Rosine De Dijn,Overleven na de holocaust
Rosine De Dijn,Overleven na de holocaust
Overleven na de holocaust
Vergeten verhalen. Hoe Antwerpen, het `Jeruzalem aan de Schelde` herleefde
€ 21.99
Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00Op 9 mei 1945 ging het Duizendjarige Rijk voorgoed ten onder. Europa werd wakker op een puinhoop van menselijke ellende. Zes miljoen Europese Joden waren in die moordende Nazi-rassenwaanzin gevallen. Ook Antwerpen, centrum van de diamantindustrie, was na WOII Judenrein. Maar het `Jeruzalem aan de Schelde` herleefde. De overlevenden van het Inferno in Oost-Europa vonden er een nieuwe thuis, ondanks de overlevingsschaamte die hen tot in hun diepste trauma`s vervolgde. Voor diegenen die in de afgrond van het alles vernietigende vuur hadden gekeken, werd Knokke hun eerste naoorlogse vakantieoord, een klankbord voor emotionele herinneringen. Daarvoor zorgde Monsieur Motke Weinberger, een Joodse patissier, die actief was in het verzet en talloze levens redde. Hij bouwde na WOII in Knokke het Grand Hôtel uit tot een ontmoetingsplaats voor de Antwerpse Joden.

Rosine De Dijn gaat de confrontatie aan met het milieu waarin zij opgroeide, naoorlogse generaties gevangen in een zeepbel van misvatting en ontkenning. Ze gaat op zoek naar de achtergrond en het verhaal van het gebeuren en de sporen van het onvermogen.
Extra informatie:

Paperback / softback
208 pagina's
Mei 2020
331 gram
210 x 140 x 20 mm
EAN: 9789401468480
Kritak

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00