Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ronald Verdaas,De bancaire kredietovereenkomst
  • Ronald Verdaas,De bancaire kredietovereenkomst
Ronald Verdaas,De bancaire kredietovereenkomst
De bancaire kredietovereenkomst
Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht
€ 26.00
Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Dit cahier behandelt de juridische en enige praktische aspecten van bancair krediet, in het bijzonder van kredieten zoals die door Nederlandse banken verstrekt plegen te worden aan kleine tot middelgrote ondernemingen en non-profitorganisaties.

Aandacht wordt onder meer besteed aan de beide grondvormen van bancair krediet, de lening en het rekening-courantkrediet, aan de totstandkoming en het eindigen van de kredietovereenkomst en aan de kredietnemer in financiële moeilijkheden. Voorbeelden van documentatie (kredietovereenkomst en algemene voorwaarden) waarin bancaire kredietovereenkomsten vastgelegd plegen te worden, zijn als bijlagen opgenomen. Diverse aspecten van de kredietovereenkomst worden met verwijzingen naar deze documentatie geïllustreerd. Aandacht is er ook voor de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering, eveneens als bijlage opgenomen. Besproken wordt een aantal bepalingen voor het Draft Common Frame of Reference dat, anders dan het Burgerlijk Wetboek, enige algemene bepalingen voor de kredietovereenkomst bevat.

Dit cahier is bedoeld voor de lezer die rechten studeert en beschikt over basiskennis van het verbintenissenrecht of die werkzaam is in de rechtspraktijk of -wetenschap.


Extra informatie:
Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht
Paperback / softback
April 2018
316 gram
240 x 160 x 11 mm
EAN: 9789492766229
Ars Aequi Libri POD

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen