Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Robin Cohen,Migratie
  • Robin Cohen,Migratie
Robin Cohen,Migratie
Migratie
Hoe de mensheid zich over de wereld heeft verspreid
€ 27.00
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Al vanaf het begin van de menselijke geschiedenis, zijn we in beweging. Door het nomadisch bestaan van de eerste volkeren, maar ook door natuurrampen, klimaatverandering, oorlog en hongersnood hebben mensen zich over de hele wereld verspreid.
Migratie is dus al zo oud als de weg naar Rome, maar waarom is het dan nu zo politiek gevoelig? Waarom vertrekken migranten? Waar gaan ze naartoe, in welke aantallen en om welke redenen? En vormen migranten een bedreiging voor de sociale en politieke orde? Al deze vragen worden beantwoord in dit gezaghebbende boek van een van de meest toonaangevende migratiewetenschappers van Groot-Brittannië.
Dit prachtige boek behandelt de lange geschiedenis van migratie, bespreekt veel regio`s en thema`s, en geeft context en kleur aan een van de meest urgente kwesties van onze tijd. De tekst is aangevuld met een reeks levendige kaarten, foto`s en krachtige grafische afbeeldingen.

ROBIN COHEN is emeritus hoogleraar ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Oxford en voormalig directeur van het International Migration Institute. Hij bekleedde wetenschappelijke functies terwijl hij onderzoek deed in o.a. Nigeria, Zuid-Afrika en Amerika en is een autoriteit op het gebied van internationale migratie en de culturele en sociale gevolgen hiervan. Hij schreef eerder Frontiers of identity: the British and the others, Global diasporas: an introduction en Migration and its enemies.
Extra informatie:

Hardback
224 pagina's
Oktober 2019
874 gram
245 x 192 x 22 mm
EAN: 9789059569829
Fontaine Uitgevers

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel