Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Robert Mulder,Groeten uit Utrecht
  • Robert Mulder,Groeten uit Utrecht
Robert Mulder,Groeten uit Utrecht
Groeten uit Utrecht
Honderd jaar veranderingen in de stad
€ 29.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenWie op de Oudegracht in Utrecht staat ziet een prachtige historische omgeving. Als je niet beter zou weten zou je denken dat er nooit wat veranderd was. Wie echter een foto van 100 jaar geleden op dezelfde plek bekijkt, ziet de grote verschillen. En dat geldt voor de hele stad: tramrails zijn verdwenen, grachten zijn gedempt en de mensen zijn een stuk diverser.

Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto’s: het verleden is nog merkbaar in de details. Robert Mulder zocht honderd oude foto’s van Utrecht en maakte honderd recente foto’s op exact dezelfde plek. Vredenburg, de Mariaplaats en de Maliebaan; alle bekende plekken uit de Domstad komen voorbij in dit schitterende fotoboek.

Groeten uit Utrecht laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto’s in groot formaat naast elkaar te zetten, blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. De ene keer valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, de andere keer in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een dosis weemoed.


Extra informatie:

Hardback
216 pagina's
Met illustraties
Juni 2022
1686 gram
297 x 295 x 20 mm
EAN: 9789493170711
Uitgeverij Kleine Uil

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen