Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Rob de Wijk,De nieuwe wereldorde
  De nieuwe wereldorde
  Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt. Uitgebreide en geactualiseerde editie
  € 23.99
  24 Bij u in huis op: zaterdag
  Bestel vóór: 13:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
  De Chinese wereldorde komt eraan. In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn ‘Chinese droom’ zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld.

  In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit kan lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen.

  Geholpen door de financiële crisis van 2008, president Trumps protectionisme, de Brexit, de nauwe samenwerking met Poetin en opkomend nationalisme in Europa kan de eenentwintigste eeuw de eeuw van China worden. President Biden tracht samen met bondgenoten de schade zoveel mogelijk te beperken. Als dat niet lukt gaat de westerse wereldorde met zijn vrijemarkteconomie, internationaal recht, internationale instituties, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  432 pagina's
  Met illustraties
  December 2022
  545 gram
  215 x 136 x 36 mm
  EAN: 9789463822121
  Balans

  24 Bij u in huis op: zaterdag
  Bestel vóór: 13:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen