Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Rienk Goodijk,Falend toezicht in semipublieke organisaties
  • Rienk Goodijk,Falend toezicht in semipublieke organisaties
Rienk Goodijk,Falend toezicht in semipublieke organisaties
Falend toezicht in semipublieke organisaties
zoeken naar verklaringen
€ 32.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Na de affaires met bijvoorbeeld IJsselmeerziekenhuizen, Rochdale en InHolland worden we weer opgeschrikt door misstanden bij Zonnehuizen en Vestia. Wie volgt? Is er iets mis met het intern toezicht in semipublieke organisaties?

Falend toezicht in semipublieke organisaties? kijkt vooral naar het functioneren van de raad van toezicht c.q. de raad van commissarissen en legt bloot hoe het toch komt dat dit orgaan het vaak laat afweten. Bovendien leidt de publieke verontwaardiging over dit onderwerp nogal eens tot een sterke neiging om meteen te zwartepieten. Is dat wel terecht?

Wat zijn de belangrijkste redenen van falend toezicht? Zijn dat de toegenomen marktwerking, verouderde opvattingen over het toezicht, gebrek aan checks and balances? Zijn er bepaalde patronen te ontdekken die leiden tot het falen?

Rienk Goodijk laat zien dat het raad-van-toezichtmodel tekortschiet op bepaalde punten. Hij neemt de lezer mee in zijn zoektocht naar oorzaken, tekortkomingen, dilemma`s en mogelijke oplossingen. Zo wordt duidelijk dat veel toch afhangt van de inzet en het gedrag van mensen zelf. Toezicht blijft mensenwerk. En vooral: "je doet het er niet zomaar meer even bij", zoals nog vaak wordt gedacht.

Extra informatie:

Hardback
160 pagina's
Met illustraties
Juni 2012
442 gram
240 x 157 x 10 mm
EAN: 9789023250067
Koninklijke Van Gorcum b.v.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen