Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Rezah Stegeman,Wet op het financieel toezicht
  • Rezah Stegeman,Wet op het financieel toezicht
Rezah Stegeman,Wet op het financieel toezicht
Wet op het financieel toezicht
Boom Basics
€ 17.50
24 Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00In ons dagelijks bestaan zijn wij allemaal actief op de financiële markten. Wij hebben een hypotheek, een betaalrekening,verschillende verzekeringen, een pensioen en eventueel beleggingen in aandelen op de beurs. De financiële crisis van 2007 heeft aangetoond hoe belangrijk het functioneren van de financiële markten is voor onze economie. Door de crisis was het vertrouwen in de financiële sector aangetast. Dit verklaart de toegenomen aandacht van het publiek en de overheid voor het toezicht op de financiële sector.

Aandacht van de overheid vertaalt zich veelal in regulering, wat haar beslag krijgt in wet- en regelgeving en toezicht. Voor de financiële sector betreft dat in het bijzonder de Wet op het financieel toezicht (Wft).

Deze wet is bij de meeste juristen en rechtenstudenten relatief onbekend en daarom onbemind. Geheel onterecht, zou ik menen. Het Nederlandse recht kent geen omvangrijkere, complexere, dynamischereen daarom uitdagendere wet dan de Wft. Deze Boom Basics Wft heeft als doel de Wft op hoofdlijnen te ontsluiten voor de geïnteresseerden.

In deze Boom Basics Wft wordt de stand van zaken tot en met 1 januari 2020 beschreven.


Extra informatie:
Boom Basics
Paperback / softback
285 pagina's
Januari 2020
210 gram
151 x 106 x 18 mm
EAN: 9789462907195
Boom Juridische uitgevers

24 Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00