Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Reijer R.J. Drs De Bruijn,Losse teugels, vaste hand
  • Reijer R.J. Drs De Bruijn,Losse teugels, vaste hand
Reijer R.J. Drs De Bruijn,Losse teugels, vaste hand
Losse teugels, vaste hand
Evangelische bewogenheid en praktisch hulpbetoon in het Doorgangshuis te Hoenderloo (1845-1965)
€ 29.95
Levertijd: 5 tot 7 werkdagenIn 1839 raakt ds. O.G.Heldring op een van zijn wandeltochten over de Veluwe, verzeild in het verkommerde gehucht Hoenderloo. Hij zorgt er voor dat deze gemeenschap enkele elementaire voorzieningen krijgt toebedeeld: een put, een school en een kerk. Een paar jaar later wordt de woning van schoolmeester Bernardus Gangel (1847) te Hoenderloo een doorgangshuis, een crisiscentrum avant la lettre voor verwaarloosde kinderen, die naderhand in geschikte pleeggezinnen worden ondergebracht. In 1851 krijgt deze onderneming een juridisch fundament via de oprichting van de stichting ‘Doorgangshuis Hoenderloo´.

Dit boek neemt u mee naar dit opvoedingstehuis dat met een veelkleurige historie en via meerdere benamingen uitgroeide tot De Hoenderloo Groep, onderdeel van Pluryn, vandaag een eigentijdse instelling voor deskundige opvoeding en opleiding van jongeren met complexe gedragsproblemen.

In dit boek, geschreven als proefschrift, beschrijft drs. Reijer R.J. de Bruijn het ontstaan en de ontwikkeling van dit opvoedingstehuis te Hoenderloo vanaf de beginperiode tot aan het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw, met speciale aandacht voor de godsdienstige opvoeding in relatie tot de tehuiszorg en de betekenis daarvan in het leven van opvoeders en oud-jongens.


Extra informatie:

Paperback / softback
454 pagina's
Met illustraties
Oktober 2018
810 gram
240 x 163 x 28 mm
EAN: 9789493051003
Drukdoende

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen