Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Rainer Maria Rilke,Verzamelde brieven
  • Rainer Maria Rilke,Verzamelde brieven
Rainer Maria Rilke,Verzamelde brieven
Verzamelde brieven
€ 29.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenRainer Maria Rilke, een van de belangrijkste lyrische dichters in de Duitse taal, is bijna honderd jaar na zijn dood nog altijd een veelgelezen dichter en schrijver. Zelf noemde hij zijn brieven ‘het testament van mijn hele bestaan in verleden en toekomst’. Ze hebben honderdduizenden lezers over de hele wereld gefascineerd. Rilke hield zich sterk bezig met de thema’s die telkens weer actueel zijn: liefde, kunst, religie, reizen en ontheemd zijn in een snel veranderende wereld.

In de loop van de jaren is Rilkes werk voor veel mensen een raadgever geworden. De dichter ziet vooral in de kunst een grote troost, en hij weet degenen aan wie hij zijn brieven schrijft – vrienden en vriendinnen, mensen die advies bij hem zochten – nieuwe moed te geven. Subtiel, meevoelend, erudiet, soms duister en ingewikkeld: de brieven van Rilke lijken uit een wereld te komen die niet meer bestaat. En toch vinden ze nog altijd hun weg naar de lezer. En, zoals Jean Pierre Rawie schrijft: ze zijn ‘de beste en meest beknopte inleiding tot de levensbeschouwing, de gedachtewereld en het werk van Rainer Maria Rilke’.

In deze nieuwe uitgave zijn de eerder verschenen bundels Brieven aan een jonge dichter, Brieven aan Benvenuta, Brieven aan een jonge vrouw, Brieven over God en Brieven aan Merline samengebracht.


Extra informatie:

Hardback
368 pagina's
Maart 2022
567 gram
222 x 146 x 36 mm
EAN: 9789463822107
Balans

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen