Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Quido Quirini,Biechtgeheimen over geld, macht en seks in de middeleeuwen
  • Quido Quirini,Biechtgeheimen over geld, macht en seks in de middeleeuwen
  • Quido Quirini,Biechtgeheimen over geld, macht en seks in de middeleeuwen
Biechtgeheimen over geld, macht en seks in de middeleeuwen
Deel I: Het paard van Rome
€ 29.95
   Thuisbezorgen

  • Levertijd:
  • 7-14 werkdagen *
  • Gratis verzending


Wie denkt dat de seksuele revolutie van de jaren ’60 - met vrije seks, trio’s en partnerruil - exclusief van onze tijd is, heeft het mis. Keizer Augustus verbande in het jaar 8 zelfs zijn dochter Julia en zijn vriend en hofschrijver Ovidius om een voorbeeld te stellen tegen hun frivoliteiten in strijd met zijn strenge zedenwetten. In de 13e eeuw kwam er een seksuele opleving. En zo komt álles een keer terug; niet precies hetzelfde, maar als op rijm.
In deze intrigerende roman over het leven van dichter FRANCESCO PETRARCA en zijn tijdgenoten Dante Alighieri en Boccaccio is schrijver Quido Quirini erin geslaagd via de biechtstoel als algemeen verteller het heden te verbinden met het verleden en de toekomst.
In deel 1 van deze raamvertelling wisselen twee hoofdpersonen elkaar af met hun levensverhaal: Eletta Petrarca, de moeder van de latere dichter en ‘vader van de renaissance’ Francesco Petrarca, die dan nog een peutertje is; en de alom onderschatte paus Clemens V, die de kerk van Rome naar Avignon wil verplaatsen, en toelicht waarom en hoe hij deze vijf jaar durende mega-operatie gaat uitvoeren.
Gaandeweg wordt duidelijk wanneer en waarom de middeleeuwen ten einde lopen, en hoe en waarom de door Joachim van Fiore voorspelde ‘Derde Periode’ aanbreekt: de Humanistische Renaissance als doorbraak naar de Verlichting en Moderne Tijd. Deze deels fictieve, maar door feiten geïnspireerde roman past helemaal in het gewaardeerde genre van populaire schrijvers als Umberto Eco (De naam van de Roos), Dan Brown (Da Vinci Code), Mireille Calmel (Het Bruidsbed), en Barbara Tuchman (De waanzinnige 14e eeuw).
Ook benieuwd naar onthullingen van biechtgeheimen over het echte middeleeuwse leven? Lees dan deze roman; een onconventionele eyeopener voor degene die er niets van weet, of er alles al van dacht te weten...


Extra informatie:

Paperback / softback
September 2022
633 gram
228 x 150 x 29 mm
EAN: 9789464436914
Ad Fontes


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.