Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Pieter van Wijngaarden,Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld Papendrecht Deel III
  • Pieter van Wijngaarden,Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld Papendrecht Deel III
Pieter van Wijngaarden,Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld Papendrecht Deel III
Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld Papendrecht Deel III
€ 39.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenVoor u ligt de omvangrijkste studie in vier delen die ooit over de vliegtuigfabriek Aviolanda in Papendrecht verschenen is. Deze nieuwe serie sluit aan bij de vorige uitgaven uit 1987 en 2013 maar bevatten veel nieuwe details over de productielijnen, Tweede Wereldoorlog, onderhoud en assemblages en geeft ook het complete verhaal weer van het naast de fabriek gelegen vliegveld op het Hoge Stuk van het Slobbengors.
Het uitgangspunt van deze herziene boeken is de vondst van de originele logboeken uit de periode 1927 – 1970, waarin alles opgetekend staat over afleveringen van vliegtuigen, schepen, autobussen, passagiersbruggen en de vliegbewegingen op het Luchtvaartterrein Papendrecht.
Het vliegen op Papendrecht begon met de Dornier Wal-vliegboten, later gevolgd door het invliegen van de Curtiss-Wright Hawk I. Met enkele Curtiss CW-1 vliegtuigjes wilde de directie een vliegschool beginnen. In de crisistijd werden allerlei projecten aangepakt waaronder het onderhoud aan de Fokker F.VII/3m en Ford-3AT. Voor de KLM werden Koolhovens F.K.43 gebouwd en voor de Luchtvaartafdeeling van Soesterberg werd een midlife update gerealiseerd aan de Fokker C.V. Voor Koolhoven werden eveneens ruim dertig F.K.51’s gebouwd voor het LA-KNIL en de Spaanse burgeroorlog. Meer werk kwam er in het verschiet met de bouw van de Dornier Do 24. Voor vriend en vijand werden deze vliegboten in Papendrecht gebouwd.
De serie over Aviolanda is doorspekt met anekdotes en korte verhalen over vliegers en vliegtuigen die met naam en toenaam genoemd worden. Veel details zijn er te vinden over de Tweede Wereldoorlog en revisieprojecten van na de oorlog. Zo worden alle binnen- en buitenlandse Dakota’s, Harvards, Piper Super Cubs, Mariners, Catalina’s, Fireflies en helikopters beschreven. Maar ook alle luchtvaartuigen van de USAREUR, UNO en enkele andere luchtmachten die bij Aviolanda werden geassembleerd en gereviseerd, worden tot in detail genoemd.
De complete serie bestaat uit vier delen:
Deel I: 1920 – 1940
Deel II: 1940 – 1945
Deel III: 1945 – 1953
Deel IV: 1953 - 1970


Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
Maart 2019
1496 gram
304 x 216 x 26 mm
EAN: 9789463456197
Pieter van Wijngaarden

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen