Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België
Tijdens onze vakantieperiode van 15 juli t/m 21 augustus zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. We verzoeken u om zoveel mogelijk uw vragen via email te stellen.
Natuurlijk worden uw orders wel verzonden, en is onze winkel gewoon geopend. Wij wensen u een fijne vakantie toe.

  Piet Rombouts,Het gevecht om de vlecht
  Het gevecht om de vlecht
  De machtsgreep van de Mantsjoes en de pacificatie van de regio langs de Lange Rivier
  € 22.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  In 1644 viel de Ming dynastie en begonnen de Mantsjoes met hun verovering van het Chinese rijk. Daarbij stuitten zij soms op grote weerstand. Het verzet van de Chinese bevolking richtte zich niet alleen tegen de nieuwe machthebbers, maar vooral ook tegen het bevel dat zij de haardracht en kledingstijl van de Mantsjoes moesten overnemen. Met name in het gebied ten zuiden van de Lange Rivier (de Yangtse) in de omgeving van het huidige Shanghai heeft de afkondiging van deze maatregel tot zeer bloedige confrontaties geleid.
  In deze bundel zijn brieven, een necrologie, kronieken, verhalen en verslagen van ooggetuigen opgenomen die tezamen een zeer levendig en soms aangrijpend beeld geven van een korte maar zeer turbulente periode in de Chinese geschiedenis, waarin moord en doodslag, saamhorigheid en bedrog, trouw en verraad, schaamte, wanhoop en vertwijfeling tot grote hoogten werden opgezweept.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  240 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2021
  330 gram
  215 x 135 x 22 mm
  EAN: 9789464182774
  Brave New Books

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen