Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • P. Lanser,De Laatste Stelling van Fermat
  • P. Lanser,De Laatste Stelling van Fermat
P. Lanser,De Laatste Stelling van Fermat
De Laatste Stelling van Fermat
De geschiedenis en de oplossing van het beroemdste probleem uit de
wiskunde
Zebra-reeks 7
€ 10.00

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Dit deel van de zebra-reeks gaat over de beroemdste stelling uit de wiskunde: de Laatste Stelling van Fermat. In 1637 schreef de Franse wiskundige Pierre de Fermat in de marge van een Grieks wiskundeboek: "De vergelijking xn + yn = zn, met x, y, z en n positieve gehele getallen, heeft geen oplossing als n>2. Ik heb hiervoor een waarlijk spectaculair bewijs, maar helaas is deze kantlijn te smal om het te bevatten". Honderden jaren hebben wiskundigen geprobeerd deze stelling te bewijzen. Alle pogingen bleven tevergeefs tot in 1993 Andrew Wiles de (wiskunde) wereld verbijsterde met de mededeling dat hij het probleem had opgelost. Hij had het bewijs gevonden! In dit boekje wordt de geschiedens van deze stelling behandeld, beginnend bij Pythagoras en eindigend met de oplossing.

De zebra-reeks is ontstaan naar het idee van jan Breeman om VWOleerlingen in keuze-uren kennis te laten maken met onderwerpen uit de wiskunde die buiten het standaard curriculum vallen, maar wel zeer de moeite waard zijn. De reeks is, in eerste instantie bedoeld voor leerlingen uit de hoogste klassen van het VWO, maar is nadrukkelijk ook bedoeld voor allen die belangstelling hebben voor wiskunde en wiskundige toepassingen in andere disciplines.

De teksten zijn ontstaan door een unieke samenwerking van docenten VWO, Hogeschool en Universiteit. De auteur van dit deel is Peter (Peetje) Lanser. Hij is docent wiskunde aan de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven.

Redactie: S. Garst

Extra informatie:
Zebra-reeks 7
Paperback / softback
52 pagina's
Met illustraties
December 2013
163 gram
238 x 168 x 4 mm
EAN: 9789050410656
Epsilon Uitgaven

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen