Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • ,Onsterfelijk leven
  • ,Onsterfelijk leven
,Onsterfelijk leven
Onno Blom (inleiding en samenstelling)
Onsterfelijk leven
Interviews met Harry Mulisch
€ 25.99

Bij u in huis op: donderdag


Harry Mulisch leeft zijn leven alsof hij onsterfelijk is. Hij heeft zich altijd, óók in interviews, gedragen naar zijn 'absolute leeftijd': zeventien. De schrijver was gedurende zijn 'stralende zegetocht in de literatuur' tegen zijn interviewers onvervaard openhartig ('ik ben een groot schrijver, daar helpt geen moedertje lief aan'), geëngageerd en koppig ('ik spuug niet in de bron waaruit ik heb gedronken'), ijdel ('ik ben toch ook een koning'), diepzinnig ('het gaat erom het raadsel te vergroten') en pesterig: 'Vrouwen zijn ook mensen.' Voor de inmiddels tachtigjarige wondergrijsaard is zijn eigen dood nog altijd geen kwestie. De dood, dat is iets voor de anderen, 'ik zal nooit naar waarheid kunnen zeggen: ik ben dood.' Onsterfelijk leven, een rijke en sprankelende bundel interviews met Harry Mulisch, van 1951, het jaar dat hij debuteerde, tot heden, levert daarvan het onomstotelijke bewijs.
Onsterfelijk leven bevat interviews van onder meer W.L. Brugsma, Ischa Meijer, Boudewijn Büch, Joop van Tijn, Max Pam en Ad Fransen.

Onno Blom (1969), letterkundige, biograaf en journalist, stelde Onsterfelijk leven samen en voorzag de bundel van een inleiding en een afsluitend interview. In 2002 publiceerde hij over Harry Mulisch de fotobiografie Zijn getijdenboek. Momenteel werkt hij aan de biografie van Jan Wolkers.

Extra informatie:

Paperback / softback
384 pagina's
September 2007
633 gram
214 x 136 x 40 mm
EAN: 9789023426127
De Bezige Bij

Bij u in huis op: donderdag