Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Natascha Wodin,Nastja`s tranen
  • Natascha Wodin,Nastja`s tranen
Natascha Wodin,Nastja`s tranen
Nastja`s tranen
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenAls Natascha Wodin in 1992 naar Berlijn verhuist zoekt ze een werkster. Haar keuze valt op een schuchtere vrouw uit Oekraïne, het geboorteland van haar moeder die in de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider naar Duitsland werd gedeporteerd. De schoonmaakster, Nastja, had in Oekraïne een goede baan als civiel ingenieur. Maar na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verzandt haar land in chaos en economische malaise – ze ontvangt haar laatste salaris in de vorm van een zak rijst. Net als vele Oost-Europeanen zoekt Nastja haar heil in het herenigde Duitsland. Ze komt aan de kost als werkster, maar te laat realiseert ze zich dat haar toeristenvisum is verlopen. In de krochten van de illegaliteit en de smerige wereld van de uitbuiting moet ze vechten voor haar bestaan.
Voor Natascha Wodin is het alsof het lot haar weer inhaalt. In het heimwee van deze Oekraïense vrouw, met wie ze bevriend raakt, herkent ze het heimwee van haar moeder, die eraan onderdoor ging. Nu, jaren later, tekent ze Nastja’s portret op. Het is het enerverende verhaal van een strijdlustige en dappere vrouw, geschreven door een auteur die als geen ander de geschiedenis invoelbaar kan maken.Recensie:
ZIN magazine
'

‘(…) indrukwekkend, heel invoelbaar geschreven portret dat meer is dan een buitengewoon levensverhaal. Het geeft ook een ontluisterend beeld van het (over)leven in Oekraïne en de kwetsbaarheid van leven in de illegaliteit. Je valt van de ene verbazing in de andere en krijgt steeds meer respect voor de Nastja’s van deze wereld.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
192 pagina's
Juni 2022
262 gram
209 x 135 x 19 mm
EAN: 9789045046594
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen