Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

N. Dijkstra-Algra,Verscheidenheid van gaven
Nynke Dijkstra-Algra
Verscheidenheid van gaven
Wat kan uw unieke bijdrage zijn aan de opbouw
van de gemeente?
€ 12.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Eindelijk een gaventest van Nederlandse afkomst!

De laatste jaren is ook binnen de kerken meer oog gekomen voor de verscheidenheid aan gaven in de gemeente, waarover Paulus spreekt in 1 Korinte 132. Steeds meer gemeenten gaan over op gavengericht werken. Dit betekent dat niet alleen de bestaande taken en vacatures binnen de gemeente bepalen welke bijdrage gemeenteleden leveren, maar dat ook gekeken wordt naar hun eigen gaven en mogelijkheden.

We moeten meer ?attent of talent? worden. Dan komen de juiste mensen op de juiste plaats. Het is echter niet eenvoudig om te ontdekken welke gaven we hebben, laat staan dat we dat van de ander weten. Dit boek wil helpen zicht te krijgen op onze gaven en mogelijkheden met het oog op de gemeente in haar dienst aan de wereld.

Aan de orde komen uw roeping, uw passie, uw gaven en uw persoonlijke stijl. Vervolgens is een groot deel van het boek gewijd aan een uitgebreide vragenlijst, de zogenaamde gaventest. Deze uitgave kan persoonlijk gelezen worden, maar is in de eerste plaats voor gebruik in groepen. De stof is opgebouwd rond vier gespreksavonden. Voor de gespreksleider is een handleiding ontwikkeld. Alleen in samenspel en gesprek met anderen kunnen we ontdekken wat onze eigen plek is in het Lichaam van Christus, de gemeente

De auteur:
Nynke Dijkstra-Algra werkt als toeruster voor pastoraat en gemeenteopbouw in de Nederlandse Hervormde Kerk, provincie Utrecht.

Extra informatie:

Paperback / softback
63 pagina's
Januari 1999
143 gram
240 x 160 x 5 mm
EAN: 9789023903765
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen