Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Morad  Bouchakour,Morad Bouchakour, bye bye portfolio
  • Morad  Bouchakour,Morad Bouchakour, bye bye portfolio
Morad  Bouchakour,Morad Bouchakour, bye bye portfolio
Morad Bouchakour, bye bye portfolio
€ 75.00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen


Morad Bouchakours Bye Bye Portfolio is gebaseerd op zijn laatste handgemaakte portfolio uit 2008. Het is zijn creatieve afscheid van het medium portfolio. Voordat websites en digitale slideshows gemeengoed werden, maakten portfolio`s altijd een cruciaal onderdeel uit van de praktijk van fotografen. Morad Bouchakour stak er altijd veel tijd in. De laatste serie bevatte de beste foto`s van vijftien jaar fotografie in opdracht en werk van onafhankelijke projecten. In een vloeiende montage, waarin de hiërarchie tussen opdracht en vrij werk is weggevallen, neemt Bye Bye Portfolio de kijker mee langs onder meer intieme portretten van mennonieten in Mexico, Amerikaanse Indianen, dynamische straatfotografie in New York en eigenwijze portretten van Nederlandse en internationale beroemdheden.

Morad Bouchakour (1965) vertrok na zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) naar New York om daar als fotograaf te gaan werken. Na een succesvol verblijf besloot hij in 2008 zich in Amsterdam te vestigen. Hij publiceerde onder meer in New York Magazine, ELLE, GQ, Fortune en Volkskrant Magazine. Naast journalistieke en commerciële opdrachten, werkt hij aan eigen projecten. Hij publiceerde onder meer de fotoboeken FEEST! (2002), No Pain, No Gain (2009) en Menhattan (2009). In 2013 verscheen bij Lecturis Peking Dog, het eerste deel van een in 2015 te voltooien trilogie over de oude, ommuurde volkswijken (hutongs) van Beijing.

Naast de reguliere uitgave zijn er voor de liefhebber twee verschillende special editions hiervan, verkrijgbaar bij uitgeverij Lecturis.


Taal / Language : Multiple languages

Extra informatie:

160 pagina's
Met illustraties
EAN: 9789462260740
Uitgeverij Lecturis B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen