Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Miquel Bulnes,Reconquista
  • Miquel Bulnes,Reconquista
Miquel Bulnes,Reconquista
Reconquista
€ 17.50
Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenTegen het einde van de elfde eeuw, tijdens een expeditie om voor koning Alfonso VI de beschermingsgelden te innen van de stadstaat Sevilla, raken de jonge Castiliaanse neven Eloy en Carmelo van elkaar gescheiden. Carmelo wordt in Sevilla onder de hoede genomen van een islamitische vizier, leert Arabisch en neemt dienst in het leger van Sevilla; Eloy wordt benoemd tot infanzón in het door Alfonso VI veroverde Toledo. Uiteindelijk zullen hun wegen elkaar pas weer kruisen wanneer zij tegenover elkaar staan op het slagveld.
Aan het begin van de twaalfde eeuw wordt de mozaraabse broeder Pius vanuit Toledo naar een klooster van de orde van Cluny gesommeerd om de biecht te horen van een stervende edele. Terwijl de edele de daadwerkelijke confessie eindeloos voor zich uit blijft schuiven, gaat Pius langzaamaan begrijpen naar wat voor plek hij precies is afgereisd en waarom juist hém deze taak is toebedeeld.
Reconquista is een schitterende, groots opgezette roman waarin Miquel Bulnes het fascinerende verhaal van de strijd tussen mohammedanen en christenen in middeleeuws Spanje subliem weet te vertellen aan de hand van een aantal onvergetelijke personages.


Miquel Bulnes (1976) debuteerde in 2003 met de ironische roman Zorg. Zijn belangrijkste werken zijn de grote en succesvolle historische romans Het bloed in onze aderen (shortlist Libris Literatuur Prijs) en Reconquista. In 2018 publiceerde hij de roman/thriller Openbaringen, die tegelijkertijd als graphic novel verscheen. In 2021 kwam de deels historische roman Monstrum uit.Extra informatie:

Paperback / softback
704 pagina's
Juni 2022
862 gram
228 x 151 x 49 mm
EAN: 9789044650990
Prometheus

Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen