Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Mineke  Schipper,Bloot of bedekt
  • Mineke  Schipper,Bloot of bedekt
Mineke  Schipper,Bloot of bedekt
Bloot of bedekt
€ 21.99

Tijdelijk niet leverbaar

Toen onze onbedekte voorouders rechtop gingen lopen, keken ze opeens anders tegen elkaars voorkant aan. Spontane erecties werden opvallend zichtbaar, de penishouder werd een populair eerste kledingstuk en de blote eikel een veelvoorkomend taboe. Overal zijn kledingvoorschriften bedacht, vooral voor vrouwen: in het oude Japan was de achterkant van een onbedekte vrouwennek schaamteloos, in de victoriaanse tijd moest een Europese vrouwenhiel onzichtbaar zijn en in het Midden-Oosten bleken vrouwenvoeten meestal minder opwindend dan vrouwenharen.
Wie blote borsten of armen gewend is, kijkt er niet van op, maar wie zelf bedekt rondloopt vindt ze schokkend. Culturen en religies met eigen regels om weerbarstig bloot in toom te houden worden vandaag met verwarrend andere opvattingen geconfronteerd - van protest tegen bloot tot bloot als protest.
Mineke Schipper laat in dit boek een verrassend licht schijnen op de geschiedenis van onze blote of bedekte zichtbaarheid.

Na tal van boeken op haar vakgebied, de interculturele literatuurwetenschap, schrijft emeritus hoogleraar Mineke Schipper nu vooral literaire non-fictie en romans. Voor haar over de hele wereld vertaalde Trouw nooit een vrouw met grote voeten kreeg zij de Eurekaprijs. Haar meest recente boek is Overal Adam en Eva. De eerste mensen in jodendom, christendom en islam (2012).

Over Trouw nooit een vrouw met grote voeten:

`Een fascinerend boek.`
TIMES LITERARY SUPPLEMENT

`Waardevol, informatief, zorgvuldig en uniek.(...) Wekt evenveel bewondering als verwondering.`
NRC HANDELSBLAD

Over In het begin was er niemand:

`Uitermate fascinerend. Schipper heeft een prachtboek geschreven _ diepgaand, scherpzinnig, met een aangename distantie en zorgvuldig tot in de kleinste details.`
DE VOLKSKRANT

Over Overal Adam en Eva:

`Een kleurrijk, fraai geïllustreerde mozaïek, een bron van inspiratie.`
DE VOLKSKRANT

Extra informatie:
Paperback, slap kaft
280 pagina's
Met illustraties
April 2015
404 gram
214 x 139 x 24 mm
Prometheus Bert Bakker

Tijdelijk niet leverbaar