Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Michiel Hoogeveen,Het kluizenaarskoninkrijk
  Het kluizenaarskoninkrijk
  Over de opkomst en toekomst van Noord-Korea
  € 19.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Michiel Hoogeveen schuift regelmatig aan bij Nieuwsuur en andere radio- en tv-programma`s om de situatie rond Noord-Korea toe te lichten. Anders dan auteurs van Nederlandse Noordkoreaboeken, is hij wel in het land geweest. Tot nu toe reisde hij er vier keer heen. Als jonge politicoloog raakte hij in de ban van dit land en inmiddels is hij iemand met grote expertise, zodat ook een aantal buitenlandse media al om zijn commentaar vroegen.

  In dit boek schetst hij de situatie van het land gedurende de laatste 30 jaar, met de nadruk op de huidige ontluiking van het land, in economisch en geopolitiek opzicht. Wat zijn de opspelende belangen, waarom doen ze wat ze doen? Hoe is Noord-Korea in een isolement terecht gekomen, en zijn de Noordkoreanen werkelijk zo idolaat van hun leider als het lijkt?

  Hoogeveen schetst een eerlijk en integer portret van het land en haar inwoners, en heeft ook flinke kritiek in zijn pen zitten. Zijn boek is voornamelijk een `Realpolitike` opstelling tegenover een van de meest raadselachtige landen van het moment, misschien nog raadselachtiger dan wijzelf.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  220 pagina's
  November 2018
  303 gram
  211 x 135 x 19 mm
  EAN: 9789492161697
  Uitgeverij De Blauwe Tijger

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen