Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Michel Meissen,Een statig heer houdt rijtuig
  • Michel Meissen,Een statig heer houdt rijtuig
Michel Meissen,Een statig heer houdt rijtuig
Een statig heer houdt rijtuig
56 stemmen uit de Republiek
€ 55.00
24 Bij u in huis op: dinsdagEen statig heer houdt rijtuig!
56 stemmen uit de Republiek:

`Een statig heer houdt rijtuig` vertelt de geschiedenis van de zestiende tot en met de eerste helft van de achttiende eeuw vanuit het perspectief van statige heren die zich ruimhartig lieten bedienen en die vorm gaven aan welvaart, oorlog en vrede. Daarbij geeft Een statig heer houdt rijtuig het woord aan cultuurdragers zoals Erasmus, Spinoza, Simon Stevin, Hugo de Groot, Joost van den Vondel, Rembrandt en aan zeeheld Michiel de Ruyter.
Naast 42 heren nemen 14 dames het woord, onder wie Juliana van Stolberg, Amalia van Solms, Maria van Reigersberch en schilderes Judith Leyster.

“De besproken figuren worden mensen van vlees en bloed, begeesteren, wekken afkeer of mededogen dankzij de soms hoofse, dan weer ondeugende, maar altijd accurate beschrijvingen. De apart besproken levens vloeien in elkaar over en bieden een intrigerend beeld op de geschiedenis. Een boek dat zich mijns inziens onderscheid vanwege een vibrerende levendigheid.” (Marc Kerkhofs)


Michel Meissen:

Michel Meissen, (Voorhout, 1941) socioloog, wetenschappelijk medewerker, leraar, leerboekenschrijver voor havo en vwo voor het vak maatschappijleer (meer dan 500.000 leerlingen werkten met zijn boeken), dichter, schrijver van historische verhalen die hun weerslag vonden en vinden in historisch theater.


Extra informatie:

Hardback
520 pagina's
Met illustraties
December 2020
1661 gram
304 x 215 x 47 mm
EAN: 9789493210387
Ambilicious LLP

24 Bij u in huis op: dinsdag